Google laat G Suite-klanten kiezen of data in Europa of VS wordt opgeslagen

Google

Google geeft organisaties die G Suite gebruiken de mogelijkheid om te kiezen waar data wordt opgeslagen. De keuze bestaat uit wereldwijd, Europa of de VS. Het gaat vooralsnog om de data van Gmail, Agenda, Drive, Hangouts, Chat, Docs, Sheets, slides en Vault.

Klanten van Google G Suite krijgen de mogelijkheid om te kiezen waar hun documenten en bestanden worden opgeslagen, meldt Google in een aankondiging. Administrators kunnen via het administratiepaneel de locatie wijzigen. Er is geen minimum aan het aantal gebruikers en het is mogelijk om de datalocatie op ieder moment aan te passen. Als organisaties hun data willen verhuizen, gebeurt dat binnen een periode van ‘maanden’. De functie moet binnen vijftien dagen voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Het is mogelijk om verschillende organizational units toe te wijzen aan een dataregio. Ook kunnen er meerdere regio’s gekoppeld worden aan een domein. Google heeft op zijn G Suite-beheerderspagina’s informatie online gezet met details over het instellen van de opslagregio.

Google heeft dinsdag meer veranderingen binnen G Suite aangekondigd. In het beveiligingscentrum komen er nieuwe tools waarmee admins gebruikers die potentieel geïnfecteerd zijn kunnen aanwijzen. Daarnaast komt de Smart Reply-functie van Gmail naar Hangouts Chat.