Problemen met Azure en Office 365

Gebruikers melden problemen met Azure en Office 365 in verschillende delen van de wereld, waaronder in Nederland. Door de problemen kunnen gebruikers niet inloggen en zijn de diensten niet beschikbaar.

Via het Twitter-kanaal voor de status van Office 365 zegt Microsoft dat het gegevens analyseert om de oorzaak van de problemen te achterhalen. Die zouden zich uiten in de vorm van een ‘portal access issue’. Gebruikers melden storingen op Allestoringen en Downdetector, waar te zien is dat er bijvoorbeeld ook in AustraliĆ« problemen zijn met de dienst. Dat laatste blijkt ook uit een Reddit-thread. De statuspagina van Microsoft maakt geen melding van problemen, maar een andere weer wel.

Via de storingsites melden gebruikers ook problemen met Azure. Op de corresponderende statuspagina en via Twitter geeft Microsoft aan dat er inderdaad problemen zijn met de dienst. Op de pagina spreekt Microsoft van een probleem met Active Directory; via Twitter zegt het bedrijf dat er een authenticatieprobleem is.