Smart Compose in Gmail

Google

Smart Compose in Gmail, een functie om te gokken wat mensen willen schrijven in een mail en dat als optie in te vullen, krijgt later een optie om eigen taalgebruik te emuleren. Op die manier moeten de suggesties persoonlijker worden.

Het is nog onbekend wanneer de functie in Smart Compose zal komen, Google zegt alleen dat het team eraan werkt om dat te integreren. Verdere uitleg over de nieuwe functie ontbreekt, behalve dat het ‘ontworpen is om preciezer de schrijftstijl van een individu te emuleren’ en dat in het systeem te verwerken.

Google kondigde de Smart Compose functie voor e-mail vorige week aan tijdens een ontwikkelaarsconferentie. De functie werkt in het Engels, maar in de blogpost verwijst de zoekgigant specifiek naar dat het systeem moet werken voor alle Gmail-gebruikers. Daardoor lijkt het erop dat Smart Compose in alle door Google ondersteunde talen zal gaan werken.

De blogpost legt verder uit dat Smart Compose suggesties voor autocomplete moet laten zien binnen honderd milliseconden om ervoor te zorgen dat gebruikers tijd besparen door de functie. Bovendien was het trainen van het algoritme complex, omdat ze geen toegang hadden tot e-mails van gebruikers en dus andere uitingen van taal moesten gebruiken om het algoritme te trainen. Daarnaast hechten de ontwikkelaars aan het voorkomen van genĂ¢nte situaties door een bias in de suggesties, door bijvoorbeeld ongewenste zaken voor te stellen via autocomplete. Smart Compose moet later deze maand beschikbaar komen voor alle Gmail-gebruikers.